mandag den 7. januar 2008

Elly Fant og den utrolige rubin (del 1)

Elly Fant stod i sine egne tanker. Hun var til Mogens Rubinsteins fødselsdagsfest her på Rubinstein-godset, men hun kedede sig et smule. Festens midtpunkt, Sir Rubinstein selv, var endnu ikke dukket op, og al kransekagen var for længst fortæret af de sultne berømtheder og samfundsspidser. Elly ville ikke betegne sig selv som en berømthed, ej heller en samfundsspids. Hun var journalist på Søndagsavisen og skrev desuden kriminalromaner i sin fritid. Hvorfor hun var blevet inviteret var for hende et stort mysterium. Brevet var bare dumpet ind af brevsprækken i hendes hvide parcelhus nord for Vordingborg, og hun havde gjort, som der stod, og var mødt op til festen. Det var lidt underligt, men hun havde da fået mødt Dario Campeotto, så helt spild af tid havde det ikke været...

Pludselig gik lyset ud i hele balsalen, og tre-fire berømtheder besvimede af bare rædsel. Et spotlys tændte, og ned af den store trappe kom selveste Mogens Rubinstein, som var iført et hvidt jakkesæt med flotte glimtende ting og sager på. Han kiggede sig tilfreds omkring i salen, men pludselig skiftede hans ansigtsudtryk til chok og forfærdelse. Han råbte ud over alle de feststemte gæster:

"Lås straks dørene! Min værdifulde Rubinstein-rubin er blevet stjålet! Er der en detektiv til stede?!"

Uden at vide, hvad hun dog lavede, rakte Elly sin højre hånd op i luften. Mogens Rubinstein kiggede ned på hende, og hun vidste, at dette ville blive en meget anderledes aften.


Fortsættes i næste indlæg...

2 kommentarer:

n sagde ...

Åh gud... Mogens Rubinstein og Svalbard.. De to ting i verden som aldrig må forsvinde!

Tapirernes Herre sagde ...

Hmmm... Det kunne være, at jeg skulle skrive noget med Svalbard ind i historien.